חיפוש באתר
חיפוש כתבות ומאמרים
       לארכיון כתבות
- חייזרים פשטו על מוזיאון הילדים הישראלי,חולון

- סיורים מודרכים במוזיאון הילדים הישראלי חולון 2010

- תערוכה אינטראקטיבית חדשה בשלוחת מוזיאון הילדים בחולון

- טיול בארגז הצעצועים ובגלריה לצעצועים במוזיאון הילדים הישראלי, חולון

- הזמנה לשקט - סיור ותערוכה בשפה אחרת

- דיאלוג בחשיכה בחולון 2010

- בוקר של כיף במרכז צעדים

- צעדים - מקום שאוהב קטנטנים

- נסיעה לחוויה רומית קדומה בעין יעל ירושלים

- פארק כנרת- פארק אטרקציות לפעוטות, ילדים ובני נוער

- אבו קייק בירדן

- הפנינג בלונה פארק של עמק חפר


מציאות מדומה

שימוש במערכות מציאות מדומה סייע לילדים אוטיסטים ללמוד לחצות כביש בבטחה. מסקנה זו נקבעה בעקבות מחקר חדש שנערך באוניברסיטת חיפה.לילדים הסובלים מאוטיזם אין כמעט הזדמנויות לחוות או להתמודד עם אירועים יום-יומיים, שימוש במערכות של מציאות מדומה מאפשר להם לרכוש יכולות שיקלו עליהם להיות עצמאיים, אמרה פרופ' תמר וייס שערכה את המחקר.

מחקר חדש שנערך באוניברסיטת חיפה מצא שילדים הסובלים מאוטיזם שיפרו את יכולות הבטיחות בדרכים שלהם לאחר שהתאמנו במערכת ייחודית של מציאות מדומה. לילדים הסובלים מאוטיזם אין כמעט הזדמנויות לחוות או להתמודד עם אירועים יומיומיים ושימוש במערכות של מציאות מדומה מאפשר להם לרכוש יכולות שיקלו עליהם להיות עצמאיים, אמרה פרופ' תמר וייס מהחוג לריפוי בעיסוק מאוניברסיטת חיפה שערכה את המחקר יחד עם פרופ' נעמי יוסמן.

לדברי החוקרות, עצמאותם של ילדים המאובחנים כאוטיסטים תלויה בין היתר בטיפול חיצוני. אחת הבעיות המרכזיות היא חוסר היכולת שלהם ללמוד כיצד לחצות כבישים בבטחה, מה שמקשה עוד יותר על הפיכתם לעצמאיים. רכישה של יכולת זו יכולה לסייע מאוד לעצמאותם, אך מרבית תוכניות הלימוד למעבר בטוח בקרב ילדים מועברות בכיתות והם כבר הוכחו כלא יעילות בקרב ילדים המאובחנים כאוטיסטים. הדרך הטובה ביותר ללמד אותם היא באמצעות חזרה מתמדת על הפעולה הנדרשת בסביבה הטבעית אבל במקרה של חציית כביש אמיתי הסכנה גדולה מדי.

אל חלל זה נכנס העולם הווירטואלי הממוחשב, שישה ילדים אוטיסטים בגילאי 7-12 למדו במשך מספר חודשים כיצד לחצות כבישים וירטואליים, להמתין להתחלפותם של רמזורים מדומים ולחפש את המכוניות הממוחשבות מימין ומשמאל. הילדים הראו שיפור ניכר במהלך הלימוד. תחילה הם הצליחו לסיים רק את השלב השני בתוכנית, אולם עם סיום המחקר הצליחו כולם לסיים גם את השלב התשיעי שמאופיין בכמות גבוהה יותר של כלי רכב הנוסעים במהירות גבוהה יותר.

החוקרות ביקשו לדעת אם הילדים ישפרו גם את התנהגותם בסביבה האמיתית ולשם כך נבנו רחובות וכבישים במגרש החנייה של בית הספר. הילדים נבחנו במבחן של חצייה בטוחה שהורכב ממרכיבים שונים, עצירה לפני מעבר חצייה על המדרכה או חצייה רק כשהרמזור ירוק. הילדים התבקשו לחצות את הכבישים לפני הלמידה הוירטואלית ולאחריה. גם כאן היה שינוי משמעותי ושלושה מהם הראו ציונים גבוהים יותר בצורה מובהקת לאחר הלמידה.

אחד הנערים, בן 16, השתתף בעבר בתוכניות הרגילות של בתי הספר לבטיחות בדרכים, אך לא הצליח ללמוד לחצות את הכביש בצורה מספקת. לאחר ההתנסות מול הסביבה הוירטואלית, הוא למד לעצור על המדרכה לפני החצייה, להביט היטב בצבע שמופיע ברמזור, לחצות בירוק בלבד וזאת ללא זמן המתנה ארוך מגדר הרגיל.
ידוע כבר ממחקרים קודמים שילדים בעלי אוטיזם מגיבים היטב ללמידה מול מחשב. במחקר הנוכחי למדנו שרמת האינטליגנציה או רמת האוטיזם אינם משפיעים על היכולת שלהם לקלוט את המערכת ולכן מדובר בדרך חשובה לשיפור היכולות הקוגניטיביות ואף החברתיות שלהם, סיכמה פרופ' וייס.

  הדפס          שלח לחבר        ילדים





עמוד הבית  |  הוסף למועדפים  |  הפוך לדף הבית  |  אודות
תנאי שימוש ומדיניות הפרטיות |  שמות  |  פרסום באתר  |  כתוב לנו  |  שלח ידיעה ל"מה חדש"  |  RSS |  לימודים |  אינדקס
כל הזכויות שמורות: ילדים שלי  /  אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בע"מ  /  מפ"מ Copyright © 2005 www.yeladim-sheli.co.il  All rights reserved